Fant boligdrømmen i Bodøsjøen

En av familiene som har funnet seg godt til rette i Bodøsjøen Park er samboerparet Lise Sundnes Solbjørg (35) og Jan Martin Singstad (34) med barna Jakob (5) og Peder (2).

23.05.201714:47 Liss Marie Jakobsen

Bodøsjøen Park er Corponors største utbyggingsprosjekt i antall kvadratmeter og omfatter over 200 enheter med eneboliger, rekkehus og leiligheter. Prosjektet ble offisielt igangsatt 15. november 2007, da første byggetrinn med seks eneboliger ble lagt ut for salg.

En av familiene som har funnet seg godt til rette i Bodøsjøen Park er samboerparet Lise Sundnes Solbjørg (35) og Jan Martin Singstad (34) med barna Jakob (5) og Peder (2).

Familien flyttet fra Trondheim til Lises hjemby Bodø i 2014 etter at hun har bodd i Oslo og Trondheim de siste 14 årene. Hun og resten av familien stortrives i sitt nye hjem i Bodøsjøen.

– Det var ikke det at jeg ikke trivdes i Trondheim, men etter hver gang jeg var hjemme på besøk hos mamma og pappa, kjente jeg akutt hjemlengsel, forteller Lise.

Jan Martin var ikke fremmed for tanken å flytte nordover til Bodø da samboeren først begynte å snakke om det.

– Jeg har bodd i Trondheim hele mitt liv og var klar for å prøve noe nytt, sier 34-åringen.

Lise tror mye av grunnen til at hun fikk hjemlengsel var den enorme positiviteten som har rådet rundt Bodø de siste årene.

– Jeg har fulgt med på blant annet Bodø i vinden sine mange prosjekter og det er ikke å legge skjul på at man lar seg rive med av all positiviteten som er i Bodø. I tillegg kjente jeg savnet til familie og venner. Det var allerede flere av vennene mine som hadde valgt å flytte hjem.

Betatt av Bodøsjøen

Og da de først bestemte seg for å flytte, gikk det veldig fort. Paret som er opptatt av å ha trygge rammer, sa opp sine faste lærerjobber våren 2014 og solgte huset før verken nye jobber eller nytt hjem var i boks.

Vi samlet flyttegodset i en container og flyttet inn i leiligheten til mamma og pappa, mens de selv tok til takke med en hybelleilighet, sier Lise og ler.

Men før nytt skoleår høsten 2014 hadde begge fått seg nye faste jobber, ved henholdsvis Bodøsjøen og Saltvern skole. Hus var det verre med.

Hvor vi skulle bo i Bodø var ikke så viktig. Jeg er selv oppvokst på Hunstad, men tenkte at det hadde vært fint for oss at vi ikke flyttet hjem til «min» bydel, men skapte vår egen bydel sammen, sier Lise. Så en nydelig sommerdag da familien å fire var på tur i Bodøsjøen, ble de bergtatt av naturen og det vakre området.

– Vi kom over Bodøsjøen Park med rekkehusene som passet oss veldig godt Det gikk ikke lang tid før vi hadde kjøpt oss inn her.

Mange fordeler med nytt bygg

Familien flyttet inn i rekkehuset våren 2015 og har fått 150 kvadratmeter bolig fordelt på tre etasjer, med fire soverom, loftstue og flere balkonger. Selv om husene står tett i Skipperveien, stortrives de.

– Vi har prøvd enebolig, men vi savnet det å ha naboer rundt oss. Så vi var på utkikk etter rekkehus av akkurat denne typen for det sosiale sin del, men det var det ikke mange av i Bodø. Vi trives veldig godt med dette huset, sier Lise og trekker frem beliggenheten som et stort pluss.

– Vi har fem lekeplasser innenfor en radius på 200 meter. Vi bor rett ved skolen hvor ungene etter hvert kan tusle under gangtunnelen og til skolen. Det er flere barnehager her og en matbutikk som har åpent sju dager i uken. I tillegg ligger vi nært både City Nord og Nordlandshallen. Nabolaget virker å være veldig trivelig, forteller paret.

De trekker frem mange fordeler med å kjøpe nytt fremfor brukt.

Vi slipper heftige budrunder og kjøpsomkostninger. Vi kan være med på å sette vårt eget preg på huset under oppføringen og vi slipper å tenke oppussing mange år frem i tid.

At Lise trives med å komme hjem til Bodø, er en ting. Men hva med Jan Martin som har flyttet «hjemmefra» for første gang. Hvordan har overgangen fra Midt-Norge til Nord-Norge vært?

– Trøndere og nordlendinger er egentlig veldig like og det gjør at jeg helt sikkert har funnet meg lettere til rette og trives så godt enn jeg ville gjort mange andre steder. Hadde Lise vært fra Sørlandet, hadde jeg nok ikke vært like lett å be, sier han og ler.